På kurs mod fjerne himmelstrøg

Melbourne og turen Down Under

Fra København til Melbourne 
Jeg er kommet sikkert frem Down Under – nærmere bestemt Melbourne, Australien. Turen hertil var ekstrem lang. Jeg fløj med Qatar airways fra København til Melbourne. Sammenlagt tog rejsen mig i alt 23 timer,  med en 4 timers transit i Doha.

Allerede i København, da vi skulle boardes, mødte jeg danske Lars på 46 år i gaten. Vi faldt i snak og fandt ud af, at vi begge skulle til Melbourne. Lars har arbejdet i Melbourne og boet i Sydney med sin familie gennem en årrække. Han gjorde derfor opmærksom på, at jeg gerne måtte tage kontakt til ham, hvis jeg skulle få brug for hjælp under mit ophold. Vi blev enige om at mødes, når vi kom af flyet for at udveksle kontaktoplysninger. I mængden af mennesker gennem transitten i Doha, syntes det umuligt at finde Lars igen, men til mit held stod han ved enden af rulletrappen, da jeg kom ned i ventehallen efter security-tjekket. Da Lars har rejst meget havde han adgang til loungen, og eftersom man må have en gæst med, blev jeg inviteret med op. I loungen er der dejlig ro, gode hvilestole og fri adgang til gratis mad samt drikke. Så jeg fik fyldt depoterne godt op inden den 13 timer lange flyvning til Melbourne. I godt selskab flyver tiden afsted, og 4 timers ventetid føltes pludselig som ingenting!

Tiden under flyvningen forsøgte jeg at dræbe ved at spise samtlige af mine medbragte snacks (“Tak Michelle.. Det er godt du har lært mig det), se 2 film: Lion King (indrømmer gerne jeg græd til den, selvom, at jeg kender handlingen) og once upon a time in Hollywood (egentlig ikke specielt god, men Hey.. både Leonardo DiCaprio og Brad Pitt var med). Da der er forholdsvis god WiFi ombord, kunne jeg ligeledes fordrive tiden med at øve spansk på Duolingo. Den resterende tid sov jeg. Jeg er endnu en gang imponeret over serviceniveauet hos Qatar airways, der altid formår at fremskaffe mig et andet måltid, end det der fremgår af menuen (jeg har erfaret, at man får af personalets mad, der ofte er en tand bedre, hvis man nævner, at man er vegetar! Alle kneb gælder). Da jeg landede sent, fik jeg købt et australsk simkort (Telstra er eftersigende dem med bedst dækning) i lufthavnen og tog en taxa ind til mit hotel for 60 AUD (ca. 30 min). Dette kunne nemt være gjort billigere, da lufthavnens shuttlebusser holder ca. 150 meter fra, hvor jeg har valgt at indlogere mig. Jeg booker altid de første 2-3 overnatninger hjemmefra, men derfra kan jeg godt lide at lade mulighederne stå åbne.


Rejsebeskrivelse af Melbourne
Melbourne er en by i udvikling, og der bygges overalt. Byen har et meget moderne udseende, eftersom landet meget sent blev koloniseret af briterne. Byen har en helt særlig atmosfære, og har ikke helt så mange seværdigheder og gamle bygninger, som man normalt vil forbinde med en storby. Istedet er der især fokus på et meget hipt miljø, hvor mode, sport og café-livet er i centrum. Samtidig skyder skyskrabere frem hvorend øjet kigger hen.

Byen har en helt særlig stemning, som er svær at beskrive, men som man selv er nød til at se og føle (look’n’feel) . Vejret kan skifte på kort tid. Inden jeg ankom havde der været 40 grader, men de 3 dage jeg har tilbragt her, har der primært været 18 grader og skyet, så jeg er alligevel glad for, at jeg fik et par ekstra bukser med, selvom at jeg har forsøgt at pakke primitivt.

Overnatning:
Jeg har indlogeret mig i en hotel-lejlighed på Tempo City, som ligger på Lonsdale street og består af 2 skyskrabere. Foruden det store køkkenalrum med opvasker, har værelset ligeledes badeværelse med vaskemaskine og tørretumbler, samt et skønt soveværelse med panoramaudsigt. Hotellet rummer ligeledes et lille primitivt fitnessrum og pool på 8. sal. Selv bor jeg på 13. etage.

Jeg giver ca. 120 AUD. per overnatning, hvilket er dyrt, men okay i forhold til, at det er en lille mini lejlighed. Sengen er god, og stedet giver mig mulighed for at komme mig over mit jet lag inden de helt store oplevelser begynder. Jeg har dog ladet mig fortælle efterfølgende, at det er beliggende i vest siden af byen, hvor miljøet er lidt mere hårdt. Man mærker det heldigvis ikke, eller også er det bare fordi, at jeg er vant til at være Nørrebrogenser ;). Der er ingen mad inkluderet på hotellet, men til gengæld kan man handle ind ved stationen, og selv lave sin mad og dermed spare penge. Priserne er nogenlunde identiske med dem derhjemme i Danmark – måske lidt dyrere. Jeg er dog typen der elsker madoplevelser, og derfor har jeg valgt at spise ude 1 gang om dagen i de 3 dage, som jeg har været i byen. 

Madoplevelser:
Er man til god kaffe og madoplevelser er Melbourne det perfekte sted at besøge. De fleste restaurenter er samlet omkring byens midte og udvalget af mad-genre synes uendelige. På min første dag i Melbourne besøgte jeg Hardware Société. De laver den fineste kaffekunst og har en yderst velsmagende cappuccino. Se bare den fine hest på billedet!

Stedet er indrettet som et åbent køkken med et stort bord i midten, hvor alle gæster samles om, mens kokkene står og laver mad i samme rum. Det giver en helt speciel stemning og dynamik, og giver følelsen af en stor fællesspisning. Fantastisk sted efter min optik. Et måltid inkl. kaffe koster ca. 30 AUD. Stedet ligger på Hardware st, en lille sidegade til Lonsdale st.

Et andet sted, der er værd at besøge, er det hippe Chin Chin på Flinders Ln, som er en australsk restaurant med et syd-øst asiatisk touch. Det er ikke muligt at bestille bord, medmindre man er en gruppe på 10 personer. Tilgengæld kan man få super lækre cocktails i baren, mens man venter på, at der bliver et bord ledigt. Kommer man uden for myldretiden, kan man som regel få bord med det samme.

Er man vild med pad-thai eller andre karry-retter, så er det her stedet! Er man mere end 2 personer kan man bestille “feed me” til Ca. 35 AUD, og få et lille udvalg af stedets mest populære retter. Jeg fik selv en super lækker King fish til forret og en panang karryret med and til hovedret. Super tasty!

For 2 retter og 2 cocktails betalte jeg ca. 100 AUD, hvilket naturligvis er i den dyre ende når man skal backpacke. Men det var hele oplevelsen værd, og noget af det, som jeg værdsætter højest på mine rejser.

Oplevelser:
Som tidligere nævnt, er det begrænset, hvad man “skal” se i Melbourne. For de kultur-interesserede er der en del museer, som man kan besøge. Selv valgte jeg at tilbringe det meste af tiden på gåben rundt omkring i byen, for at føle den unikke atmosfære. Jeg har gået intet mindre end 50 km. Man kan med fordel bruge sporvognene gratis i den indre del af Melbourne.

Til trods for de mange Skyskrabere, der bryder frem alle vegne, har byen også utroligt mange grønne arealer og blomsterfyldte store parker. Her gjorde Royal Botanic Garden et særligt indtryk på mig, da man helt glemmer, at man er i en storby grundet det naturskønne område.

Jeg lagde også et smut forbi st Kilda Beach. Desværre er der ret meget røg i byen grundet de voldsomme og dødbringende naturbrænde. Vejret har ligeledes været koldt, gråt og blæsende. Det betyder at bikinien indtil videre må blive i tasken.


Byens mange små smøger er ofte smukt beklædt af gadekunst.

Blandt arkitekturen bør Flinders St og St. Paul’s Cathedral nævnes som steder, der er værd at besøge.

Jeg missede desværre den eneste mulighed jeg havde for at komme ind på det gigantiske Melbourne Cricket Ground. Havde jeg haft mere tid og Australien ikke var opslugt af flammer, så ville jeg også have taget til Dandenong Rangers eller Phillip Island, der er kendt for pingvingvandring.

Én sidste ting, der er værd at besøge i Melbourne, hvis man er til shopping og souvenirs er det store Queen Victoria Market. Personligt er jeg ikke fan af sådanne steder, men jeg besøgte det alligevel for at få oplevelsen med.


Bonusinfo: 

Når jeg rejser gør jeg altid brug af Here we go app’en. Hvis man downloader et kort inden man tager afsted kan man nemlig bruge kortet som gps offline. Det er super smart, da man så aldrig farer vildt! Super anvendeligt når man rejse alene.


I morgen tager jeg på gruppetur langs Great Ocean Road mod Adelaide. Planen er egentlig at vi skal besøge Kangaroo Island om nogle dage, men da mere end halvdelen af øen er udslettet af skovbrande, der forsat er aktive, samt har haft 2 dødfald, er det forsat usikkert, om vi kan komme afsted eller ej.

Det er med blandede følelser at være i et land, hvor så stor en katastrofe finder sted, når man kan være i storbyen, hvor man er relativt “safe”. Der er ingen tvivl om at det kommer til at påvirke mig de næste par dage, når vi begiver os ud gennem bush områderne.

5

  • Trine Hansen

    Dejligt at få indblik k eventyret 😊 drømmer om Australien, når børnene engang bliver store nok 😊 forsat god rejse. Kh Trine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Ihh hvor hyggeligt med en update.. jeg glæder mig allerede til der kommer flere. 😍 Er glad for at jeg har bidraget til snacks på din flyvetur. 🤩 Pas på dig selv og skriv snart igen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ingelise

    Fedt at få lov til at følge dig, fantatiske oplevelser ♥️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Carolines kommentar: oh my God nogle store huse 😂👍🏻 Krydser fingre for, at du kommer til at opleve mange af de ting, som du har planlagt på trods af skovbrandene 😢👎🏻

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henning Gregersen

    God læsning og gode billeder Louise 🙂

    Nyd det!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På kurs mod fjerne himmelstrøg